Het goede nieuws blijft maar binnenkomen. Als het aan energiebedrijven, milieuorganisaties en de installatiebranche ligt, gaat de traditionele cv-ketel verdwijnen. Deze groep wil dat woningeigenaren vanaf 2021 hun cv alleen nog kunnen vervangen door duurzame manieren van verwarmen. Een manifest waarin de coalitie van bedrijven en organisaties hun oproep doen, wordt vanmiddag aangeboden aan Diederik Samson, die betrokken is bij de totstandkoming van het nieuwe Nationaal Energieakkoord.

Op dit moment heeft 95 procent van de Nederlandse huizen nog een traditionele cv-ketel. Elk jaar worden volgens Uneto-Vni ongeveer 350.000 cv-ketels vervangen.

Het meest gebruikt alternatief voor een cv-ketel in een huis is op dit moment een warmtepomp. Het grote probleem bij warmtepompen is de aanschafprijs. Zo’n pomp is niet snel terugverdiend. Daarnaast zit je vast aan een service- en onderhoudscontract. Een beter alternatief zijn onze Nano-infrarood panelen. Uitgaande van een huis van 100 m² met een isolatie van Rc > 3,5 zijn onze panelen in aanschaf goedkoper dan een warmtepomp en bespaar je aanzienlijk op je energiekosten.

 

Wil je meer info? Neem dan contact met ons op via 035-7400500 of stuur een mailtje naar info@www.degree-n.com

Bron: NOS