Gezondheid

Infraroodverwarming en gezondheid.

Hoe werkt traditionele verwarming eigenlijk?


Wij verwarmen in Nederland onze woningen massaal met een CV-ketel. Wanneer je de temperatuur hoger zet gaat de CV-ketel aan. Door middel van gas wordt er koud water verwarmd en door een buizensysteem gepompt. Van je CV-ketel naar de radiatoren in je huis. Je radiatoren worden door het warme water dat erdoor stroomt steeds warmer en geven hun warmte af aan de lucht in de ruimte. Hierdoor gaat de luchttemperatuur in de ruimte omhoog en krijg je het warmer. Dit noemen we convectie warmte.

Duurzaamheid begint bij jezelf, start nu!

Luchtcirculatie? Gezond. Nee!

Zodra de radiatoren in de ruimtes warm worden wordt de lucht ook verwarmd. En als de lucht warm is geworden, heeft dit tot gevolg dat het opstijgt. Als de lucht daarna afkoelt, komt deze weer naar beneden. Hierdoor krijg je luchtcirculaties, warme lucht stijgt, koude lucht daalt. Door deze beweging wordt het in huis aanwezige stof en andere deeltjes continu door de ruimte verspreidt.

Je kunt begrijpen dat dit voor allergische en astmatische mensen niet goed is.

Verwarmen met infrarood.


Infraroodpanelen geven voornamelijk stralingswarmte af. Dat wil zeggen dat de warmte direct wordt afgegeven aan objecten en personen in de ruimte, die vervolgens ook warmte gaan afgeven. Anders gezegd; de massa wordt verwarmd en niet de lucht. Hierdoor heb je geen luchtstromen en worden stofdeeltjes niet verspreid door de luchtcirculatie. Een gezond leefklimaat zonder convectie is snel gerealiseerd. Een ander voordeel met verwarming door infraroodpanelen is dat je minder last van temperatuurverschillen tussen de vloer en het plafond hebt. Door de directe stralingswarmte en gebrek aan convectie geeft het een gelijkmatige warmte. Doordat objecten en mensen direct worden verwarmd, is het mogelijk een aangenaam binnenklimaat te creëren met een lagere luchttemperatuur. Ervaring leert dat je daardoor de thermostaat (die de luchttemperatuur meet) 2 graden lager kunt zetten dan bij luchtverwarming door CV en/of warmtepomp.

Gezonde leefomgeving en besparen door gebruik te maken van revolutionaire verwarming

Kijk maar eens naar ons duurzame producten portfolio.

Bezoek een verkooppunt in de buurt


We kunnen u nog zoveel vertellen, maar u moet het zelf ervaren. Onze experts informeren u graag over de mogelijkheden. Maak snel een afspraak in één van onze verkooppunten.


Showrooms