Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

1Wat is het verschil tussen traditionele verwarming (convectie) en infraroodverwarming?
Convectieverwarming verwarmt de lucht, terwijl infraroodverwarming alle voorwerpen en oppervlakken (vloer, muren, meubels, etc.) in de ruimte verwarmt door middel van infraroodstraling. Deze items nemen de warmte op en geven het op hun beurt gelijkmatig af aan de lucht in de ruimte. Dit proces zorgt voor een comfortabeler binnenklimaat, vermindert circuleren van stof en maakt de lucht tevens minder droog. Ook is deze manier van verwarmen veel minder gevoelig voor kou bij tocht (de warmte zit immers in de objecten en niet in de lucht).
2Is infraroodverwarming een volwaardige verwarmingsoplossing
Jazeker, Degree-n infraroodverwarming kan als hoofdverwarmingssysteem voor woningen en kantoren worden gebruikt. Daarbij is het van belang om de warmtebehoefte van iedere kamer correct te berekenen. Infraroodpanelen kunnen natuurlijk ook worden gebruikt als bijverwarming, als aanvulling op uw centrale verwarming of olie-, pellets- of gasverwarming. Of, zoals veelvuldig wordt gebruikt, als aanvulling op jouw lage temperatuur vloerverwarming.
3Wat is infraroodstraling en is het wel gezond?
Infraroodstraling is elektromagnetische straling, vergelijkbaar met de straling die we voelen als de zon schijnt. Infraroodverwarming maakt gebruik van langgolvige infraroodstralen, zogenaamde C-stralen, die geabsorbeerd worden door het oppervlak van de huid maar deze niet diep binnendringen. Langgolvige infraroodstraling hebben geen negatieve effecten op organismen of mensen, maar wordt ervaren als aangename warmtestraling. Bovendien heeft infraroodstraling positieve effecten voor mensen met reumatische of astmatische klachten.
4Hoeveel panelen heb ik nodig voor mijn situatie?
De benodigde capaciteit van infraroodverwarming is sterk afhankelijk van de isolatiewaarde van de ruimte of het gebouw waarin de verwarming wordt toegepast. Hierin vinden wij en eerlijk advies belangrijk. Je kunt contact opnemen met een verkooppunt of gebruik de rekentool voor een advies op maat.
5Kan ik of mijn kind zich branden aan het infraroodpaneel?
Degree-n infraroodverwarming is gecertificeerd en goedgekeurd door het Duitse TÜV keuringsinstituut. Er is geen risico op directe verbranding als het paneel aangeraakt wordt. Gevaar voor verbranding treedt op bij objecten met een temperatuur van meer dan 125 °C, dat wordt door onze panelen met een maximum temperatuur van +/- 115 °C niet behaald. Desondanks raadt Degree-n montage van de panelen aan het plafond of op een minimum hoogte van 150cm boven het vloeroppervlak aan. Dit komt het rendement ten goede en creeërt een absoluut kindveilige toepassing.
6Waar moet ik op rekenen in verbruik en kosten met infraroodverwarming?
Hier is geen éénduidig antwoord op te geven gezien de verscheidenheid in volume, isolatie en warmtebehoefte die voor ieder huishouden anders is. Gemiddeld wordt bij Degree-n in toepassingen in Nederland gerekend met +/- 3500W aan vermogen voor een eensgezinswoning. Er vanuitgaand dat een gemiddelde warmtevraag van 6 uur per dag á 200 dagen per jaar optreedt komt dit neer op een jaarlijks beoogd verbruik van 4200kWh. Met een gemiddelde prijs van €0,21 per kWh bedraagt de verwarmingsrekening zo'n €882,00 per jaar voor een ééngezinswoning. U kunt contact opnemen met een verkooppunt of gebruik de rekentool voor een advies op maat.
7Moet ik rekening houden met onderhoudskosten?
Nee. In tegenstelling tot een warmtepomp of gasgedreven CV-systeem kennen infraroodpanelen geen periodiek onderhoud. Het is een elektrisch aangesloten paneel zonder bewegende onderdelen. Buiten een periodieke schoonmaakbeurt met een licht vochtige doek zijn onderhoud en werkzaamheden niet vereist. Wel zo makkelijk!
8Gasloos verwarmen, maar hoe zit het met warm water en koken?
Met Degree-n infraroodverwarming heeft u een solide alternatief gevonden voor een CV-ketel of warmtepomp. Naast verwarming heeft u echter ook warm water nodig en gebruikt u gas wellicht ook om te koken. De warmwatervoorziening kan worden opgelost door het gebruik van een warmwaterapparaat (boiler). Als alternatief voor koken op gas kan worden gekeken naar een elektrische, keramische of inductiekookplaat.
9Kan ik de Degree-n infraroodpanelen zelf monteren?
Ja, bij al onze panelen is een montageset inbegrepen, bestaande uit 2 beugels die beiden met 2 4x40mm schroeven en pluggen worden gemonteerd aan plafond of wand. De stekker steekt u eenvoudig in het stopcontact óf kan direct worden aangesloten op een plafonddoos. In het laatste geval is elektrisch bevoegd personeel nodig. U kunt contact opnemen met een verkooppunt voor een installatie partner in de buurt.
10Hoe wordt de verwarmingstemperatuur geregeld en ingesteld?
Degree-n infraroodpanelen hebben geen ingebouwde thermostaten of schakelaars. De voornaamste reden hiervoor is dat dergelijke elementen een veel kortere levensduur hebben dan het paneel zelf en dus eerder vervangen zou moeten worden dan nodig is. Het assortiment domotica van Degree-n bevat zowel inbouw als opbouwschakelaars die aan- en uitgeschakeld worden door een bijbehorende thermostaat. U stelt de gewenste temperatuur (of programma) in en de schakelaars schakelen het paneel of de panelen aan totdat de ingestelde temperatuur is bereikt.
11Waar kan ik Degree-n infraroodverwarming kopen of bekijken?
Infrarood verwarming is heerlijk comfortabel. Het moet het echt eens ervaren worden. Degree-n infraroodverwarming is te koop via één van onze verkooppunten in Nederland of daarbuiten. Onze partners zijn goed opgeleid en kunnen u vakkundig adviseren over de perfecte situatie voor uw huis, kantoor of bedrijfsgebouw.
12Waarom kan ik Degree-n panelen niet online kopen?
Degree-n is van mening dat u enerzijds goed geïnformeerd dient te worden en anderzijds is het voor Degree-n van belang dat de agent of het verkooppunt zich goed in uw situatie verdiept. Verwarming is een belangrijk aspect van een woning of kantoor en aan het creeëren van een comfortabel binnenklimaat ligt een goed advies ten grondslag. De infraroodverwarming moet op passende wijze worden aangebracht in de kamers, op de juiste plaats gemonteerd worden en uitgerust worden met een bijpassend thermostaat systeem. Deze aspecten vereisen deskundigheid en in sommige gevallen zelfs inspectie ter plaatse. U kunt contact opnemen met een verkooppunt voor een advies op maat.
13Wat is het verschil tussen Degree-n en de merken bij de bouwmarkten?
Er zijn veel verwarmingspanelen in het doe-het-zelf kanaal beschikbaar van Aziatische makelij. Veel van deze panelen hebben een aluminium voorzijde en een relatief hoog vermogen (1500W of meer). Het nadeel van een aluminium voorzijde is dat hierdoor het effect van de straling verloren gaat. De aluminium plaat absorbeert de straling, wordt warm en verwarmt op haar beurt eigenlijk weer gewoon de lucht (convectie). Let voor aanschaf goed op verbruik, techniek, keurmerken en herkomst.
14Infraroodverwarming wel of niet?
Door de sterke opkomst van infrarood verwarming in de markt (nieuwbouw en renovatie) krijg je natuurlijk ook steeds meer partijen welke enkel op een verkeerde manier infrarood producten op de markt proberen te verkopen. Ook komen er steeds meer producten op de markt van beduidend mindere kwaliteit. De opbrengst van deze “infrarood panelen” is minder en de warmteopbrengst is meestal slechts een fractie van de serieuze producten op de markt. Dan nog maar niet te spreken over het gebrek aan de benodigde keuringen en certificaten. Degree-n is, net als de andere serieuze spelers, aangesloten bij de belangengroep IG-infrarood welke toekijkt op de markt van infrarood verwarming.