Over infrarood

Lees meer over de nieuwe manier van verwarmen van Degree-n!

Over infrarood


Infraroodverwarming nieuw voor u? Toch niet helemaal. De zon voorziet ons iedere dag al van verwarming op basis van infraroodstraling, ookwel warmtestraling genoemd. Uzelf en alle mensen stralen ook infraroodwarmte uit, dat gebruiken we dan weer als iemand een housewarming geeft. Infrarood bevindt zich net buiten het zichtbare lichtspectrum en bestaat uit elektromagnetische golven. Een eigenschap van elektromagnetische straling is dat het geen medium nodig heeft om zich voort te bewegen, vandaar dat zonnestralen zich dus ook door de ruimte kunnen verplaatsen en wij hier op aarde toch de warmte ervaren. Dit in tegenstelling tot convectiewarmte van een radiator wat lucht gebruikt om de energie over te brengen.

Infraroodstraling gaat door alle niet-massieve objecten heen, maar wordt geabsorbeerd door objecten waardoor deze worden verwarmd. Hierdoor stijgt vervolgens dan ook de luchttemperatuur. Doordat alle objecten gelijkmatig worden verwarmd ontstaat ook een egale, comfortabele warmte die doorgaans als erg prettig wordt ervaren. Dit komt voornamelijk doordat de lucht niet direct wordt verwarmd en daardoor niet droog wordt, de lucht behoudt een gezonde luchtvochtigheid.

Wil je meer weten over infrarood neem dan ook eens een kijkje de pagina "veel gestelde vragen" of neem snel contact met ons op.

Onze producten voldoen aan alle relevante Europese keurmerken:

Infrarood van Degree-n

De infraroodpanelen van Degree-n stralen warmtestraling uit met een golflengte tussen de 5 en 20 micrometer. Dat ligt in het IR-C spectrum. Infrarood ligt aan de andere kant van het zichtbare lichtspectrum dan ultraviolet (UV) en is daarmee dus niet schadelijk voor de gezondheid. De infraroodstraling wordt opgewekt doordat een in vacuüm gesealde folie met een geleidende vloeistof onder spanning wordt gezet. Het resultaat is dat elektrische energie wordt omgezet in stralingsenergie met een hoge efficiëntie en dus een laag energieverbruik met voldoende warmte-opbrengst. De folie is aan de voorkant afgedekt met veiligheidsglas of een keramische plaat waarmee een mooi aanzicht onstaat, de achterzijde is voorzien van een hoogwaardige isolatie waardoor de achterzijde van het paneel nauwelijks opwarmt en dus de warmte naar voren wordt weerkaatst.

Bezoek een showroom in de buurt


We kunnen u nog zoveel vertellen, maar u moet het zelf ervaren. Maak een afspraak in één van onze showrooms.


Showrooms