Toepassingen voor thuis

Zoekt u onze handleidingen? Ga dan direct naar downloads →

Woonkamer & Keuken


Onze panelen zijn zowel geschikt als hoofdverwarming en als bijverwarming en kunnen dus ook in uw woonkamer en keuken worden gebruikt. De ruimte waar je over het algemeen de meeste tijd doorbrengt verdient een prettige warmte. Met infraroodverwarming van Degree-n kan op een aantrekkelijke manier een comfortabele warmte worden gerealiseerd die bovendien geen luchtcirculatie kent wat ronddwarrelend stof voorkomt. Daarnaast zijn onaantrekkelijke verwarmingsbuizen en radiatoren verleden tijd.

Zowel bestaande bouw als nieuwbouw-woningen kunnen worden uitgerust met onze infraroodpanelen, ze worden namelijk gewoon aangesloten op de elektrische installatie. Het regelen van de temperatuur doet u gewoon via de thermostaat of via een app. Ook als u niet thuis bent. Wilt u een voorbeeld zien van een woning welke wordt verwarmd middels infrarood? Neem dan eens een kijkje op YouTube.

Infrarood van Degree-n

De infraroodpanelen van Degree-n stralen warmtestraling uit met een golflengte tussen de 5 en 20 micrometer. Dat ligt in het IR-C spectrum. Infrarood ligt aan de andere kant van het zichtbare lichtspectrum dan ultraviolet (UV) en is daarmee dus niet schadelijk voor de gezondheid. De infraroodstraling wordt opgewekt doordat een in vacuüm gesealde folie met een geleidende vloeistof onder spanning wordt gezet. Het resultaat is dat elektrische energie wordt omgezet in stralingsenergie met een hoge efficiëntie en dus een laag energieverbruik met voldoende warmte-opbrengst. De folie is aan de voorkant afgedekt met veiligheidsglas of een keramische plaat waarmee een mooi aanzicht onstaat, de achterzijde is voorzien van een hoogwaardige isolatie waardoor de achterzijde van het paneel nauwelijks opwarmt en dus de warmte naar voren wordt weerkaatst.

Badkamer


De badkamer is dé ruimte in huis waar u even ontspant. Onder de douche of in bad. Comfort is hier dan ook erg belangrijk. Centrale verwarmingssystemen werken met een thermostaat in de woonkamer waardoor de radiator in de badkamer vaak niet actief wordt gevoed met warm water. Dit is met infraroodverwarming eenvoudig op te lossen doordat onze elementen individueel te regelen zijn. U bepaalt dus precies wanneer u wilt verwarmen en hoe warm het moet zijn. Zo is het lekker warm als u 's morgens gaat douchen.

Infraroodverwarming is uitermate geschikt voor in de badkamer. Het is comfortabel, schimmeldodend, warmt snel op en doordat de vloeren en muren opwarmen is het vocht ook weer snel verdwenen. Ook in combinatie met bijvoorbeeld elektrische vloerwarming zijn diverse toepassingen mogelijk. Neem contact op met één van onze verkooppunten voor meer informatie of een adviesgesprek.

Slaapkamer en Studeerkamer


Slapen in een verwarmde slaapkamer vinden maar weinig mensen prettig, maar ook hier is comfort belangrijk. Direct verwarmen met onze panelen is even simpel als het licht aan en uit doen. Ook in de kinder- of babykamer kunnen onze panelen worden toegepast om een behaaglijke warmte te bieden.

Degree-n infraroodpanelen zijn eenvoudig per ruimte te regelen waardoor de temperatuur naar wens ingesteld kan worden.

Toepassingen bij onze klanten:

  • duurzaam verwarmen, alternatief voor warmtepomp, lokaal verwarmen, stralingswarmte,

Verkooppunt in de buurt?


Wilt u meer weten over de toepasbaarheid van infrarood in uw huis? Of wilt u een vrijblijvend advies? We kunnen u nog zoveel vertellen, maar u moet het zelf ervaren.

Maak een afspraak in één van onze verkooppunten.


Showrooms